Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Тутманик
Тутманик
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5 яйца (заделяме един жълтък за намазване)
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. лъжичка сода
1 ч.ч. прясно мляко
кубче мая (окло 40 гр)
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
брашно за меко тесто
масло за намазване
сирене 250-300 гр.
кашкавал за поръсване
Разтвряме маята в топло прясно мляко, а содата угасяме в киселото мляко. Замесваме меко тесто и разточваме на кора дебела около 1 пръст. Мажем обилно с разтопено масло, ръсим със сирене и навиваме на руло като леко усукваме краищата. Рулото се реже на парчета, които се нареждат в намазана с масло тавичка. Втасва около половин час. Намазваме с запазения предварително жълтък. Пече се на 200 градуса. Малко преди да стане готов се ръси с настърган кашкавал.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Изпробвах тази рецепта и се получи превъзходен тутманик.Признавам,че сложих повече масълце на тавата ,на самата кора и върху тутманика преди да намажа с яице и да изпека. Чудесна рецепта.
Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик
От форум:
От друг сайт:
S p