Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Бързи и лесни питки с кашкавал

Бързи и лесни питки с кашкавал

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 пакетче бакпулвер
50 г. краве масло
сол на вкус
бяло брашно
2 суп.лъж. зехтин
малко кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бързи и лесни питки с кашкавал

Разтопяваме 50 г краве масло. Добавяме 1/2 кофичка кисело мляко, в което сме разтворили 1/2 пакетче бакпулвер. Разбъркваме добре и прибавяме 1 яйце и сол на вкус. Разбиваме сместа и с брашно, колкото поеме, замесваме еластично тесто. Оставяме за няколко минути на стайна температура. В намазана с мазнина тавичка поставяме топки от тестото-около 8-9 броя.  В малко тиганче загряваме 2 суп.лъж.зехтин и запържваме 1 суп.лъж. брашно с малко сол до златисто. Поливаме всяка питка и печем в предварително загрята фурна на 200-210 градуса. Във фурната може да се сложи малка купичка вода, за да се овлажнява въздуха по време на печене. Малко преди да извадим питките от фурната поставяме върху всяка малко парченце кашкавал, леко да се разтопи.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Може в средата на всяка питка да се сложи малко извара или сирене .



Ако желаете, може да сложите линк към Бързи и лесни питки с кашкавал


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама