Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кифли с локум

Кифли с локум

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. прясно мляко
4 яйца
1 ч.ч. олио
5 с.л. захар
1 кубче мая
2 кутии локум
1 кг. брашно
пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кифли с локум

Маята се разтваря със затопленото прясно мляко. Прибавят се яйцата, като се оставя един жълтък за намазване на кифличките. Слагат се и захарта, олиото и брашното и се замесва меко тесто, което се разделя на 4 топки. Всяка се разточва на кръг и се реже на 8 триъгълника. В широкия край на всеки триъгълник се слага по половин парче локум и се завива към върха, като се оформя кифличка.

Кифличките се нареждат в намаслена тава (или покрита с домакинска хартия за печене). Оставят се да втасат около 1 час. Намазват се с жълтък и се пекат във фурна при 180 градуса за около 15 минути. Когато са готови се поръсват с пудра захар.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар27 Септември 2011
Илияна Димова
Приготвят се много лесно и са много вкусни!



Ако желаете, може да сложите линк към Кифли с локум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама