Начало » Тестени изделия » Рецепти за Милинки » рецепта Милинки розички

Милинки розички

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За тестото:
1 прясно яйце
1 ч.ч.топла вода
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 кубче прясна мая
1 ч.лъж.сол
1 каф.лъж.захар
2-3 суп.лъж.олио
няколко капки оцет
1/2 пакетче бакпулвер
брашно за еластично тесто
краве масло 1/2 пакетче от малките
малко брашно за маслото и за заливката

Продукти за плънката:
1 прясно яйце
около 200 г. сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Милинки розички

Замесваме тесто, като смесваме млякото, бакпулвера и оцета. Към тях прибавяме разбито яйце, водата, сол, захар, мая и олио. Добавяме брашно колкото поеме за еластично тесто. Оставяме да втаса. Маслото оставяме да се размекне на стайна температура и замесваме с малко брашно (1-2 .лъж.), да стане като крем. Втасалото тесто разточваме и намазваме с маслото. Прегъваме и отново разточваме. Така няколко пъти.Оставяме настрани за кратко. Разделяме на две или три части. Всяка разточваме на кора, намазваме с разбито яйце, ръсим със сирене и навиваме на руло. Режем парченца и подреждаме в тавичка. Около 1 суп.лъж.брашно запържваме в малко олио или масло със сол. Поливаме милинките. Изпичаме до розово.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Милинки розички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама