Пълнозърнеста Питка за Бъдни вечер
Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса. Тестото се разделя на 7 топчета...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити
Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса. Тестото се разделя на 7 топчета...
Замесва се тесто. Оставя се да втаса. Замесва се още веднъж и се разделя на три топки. Разточва се първата топка...
От всички изброени продукти с изключение на 100 гр. от сиренето се замесва тесто...
Маята се поставя в съд със захарта и се залива със 100 мл от млякото. Оставя се да шупне...
Рецепта за бързи питки. Приготвят се за около час. Тестото може да се приготви предварително, да се съхранява в найлонов плик в хладилник и да се ползва при нужда.
Млякото се смесва с водата и се разделя на 2 части. Към едната, която е по-топла се разтваря маята + захарта + 1 с.л. брашно, а в другата солта...
Маята се размива в малко от водата и се смесва с останалата вода, в която е разтворена солта...
Замесва се тесто от изброените продукти с изключение на едно от пакетчетата краве масло и едно от яйцата...
Маята се размива във водата и в нея се прибавят солта, захарта, олиото и брашното. Замесва се средно меко тесто, което не трябва да се меси дълго...
Яйцето се разбива и към него се прибавят млякото и водата, в която е разтопена маята, солта и захарта. Разбърква се и се слага брашното...
Прави се кладенче в брашното. Слагат се продуктите и се меси. Тестото се разделя на 12 части и всяка се оформя на топка...
Пресяваш брашното и правиш кладенче. Загряваш леко 100 мл. мляко, добавяш маята и захарта и разбиваш хубаво да кипне...
От продуктите за тестото се меси меко тесто. Оставя се да втаса 30-40 минути и се разточва върху намазнена повърхност лист с дебелина 1,5 -2 см...
Разбърква се всичко, омесва се тесто и се оформят на топки/топчици. Слагат се в намаслена тавичка поръсена с брашно...
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | напред »
реклама