Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питката на леля Ленче

Питката на леля Ленче

Разпечатай

от готварската книга на Гергана Коджабашийска

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
6 с.л. кисело мляко
6 с.л. олио
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 кубче мая
250-500 гр. вода (количеството вода варира според това колко голяма искате да е питата, но не трябва да е повече от 500гр.)
50 гр. разтопено краве масло или маргарин (макар че според проучванията е вреден)
сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питката на леля Ленче

Замесва се тесто. Оставя се да втаса. Замесва се още веднъж и се разделя на три топки. Разточва се първата топка. Намазва се с краве масло и се поръсва със сирене. Разточва се втората топка и се поставя върху първата. Отново се намазва с краве масло и се поръсва със сирене. По същия начин се постъпва и с третата топка. След това с остър нож се прави кръг точно в средата на разточените и наредени един върху друг листове. Този кръг ще послужи за център на питката. Останалата част се нарязва равномерно като слънце. В предварително намазана с олио тава се поставя първо топката, която се оформя от изрязания малък кръг. Останалите парчета тесто се навиват като кифла и се нареждат в тавата около малката топка. След като се наредят парчетата, тестото се оставя отново да втаса, докато не се скрият дупките между отделните парчета. Пече се на 200 градуса.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Питката на леля Ленче


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама