Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита Слънце

Пита Слънце

Разпечатай

от готварската книга на Зорница Христова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 мл. прясно мляко
200 мл. вода
1 мая (50 гр.)
2 с.л. захар
1 с.л. сол
1 кг. брашно
4 бр. яйца
3 с.л. кисело мляко
3 с.л. олио
75 гр. масло
1 с.л. оцет

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пита Слънце

Млякото се смесва с водата и се разделя на 2 части. Към едната, която е по-топла се разтваря маята + захарта + 1 с.л. брашно, а в другата солта. После смесваме двете части в общ съд и се оставя на топло да втаса маята. Отделно изсипваме цялото количество брашно и оформяме кладенче по средата, в което счупваме яйцата (като отделяме единия жълтък за намазване) + киселото млеко + олиото и се започва бъркане, като се замесва меко тесто. Отива точно 1 кг. брашно. Готовото тесто се оставя да втаса, след което се дели на 3 части. Оформянето на пита слънце вижте тук.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар19 Януари 2012
Шери Курт
Чудесна пита!
Аватар09 Декември 2011
Az-gotvia .bg
Тази рецепта задължително ще я изпробвам. Намерих обяснение за начина на оформяне на слънцето: Тестото се дели на 9 части - четири малки, четири по - големи и една най - голяма за средата. По-големите топки се разточват на кръгове, които се нареждат един върху друг в тавата, като се мажат с останалата половина от маслото. С остър нож се разрязва през средата като звезда, като разрезите не стигат до края на кръга, а получените ъгълчета се отварят навън. По-малките топки тесто се разточват по същия начин, поставят се намазани в полученият кръг, разрязват се и се обръщат ъгълчетата навън. В средата се поставя най - голямата топка тесто. Оформената пита се оставя на топло да втаса, намазва се с жълтък, посипва се с мак, сусам и кашкавал, и се запича при 200 С до готовност.
Аватар08 Декември 2011
Силвия Кабаиванова
Как точно оформяте самата пита ?



Ако желаете, може да сложите линк към Пита Слънце


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама