Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Виетнамска питка
Виетнамска питка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 мл прясно мляко
25 г мая
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
3 с.л. олио
1 яйце
250 г. брашно
Маята се посипва със солта и захарта, за да се размекне. Прибавят се яйцето, маслото, млякото и брашното. Възможно е тестото да поеме малко повече брашно, размесете го добре, докато престане да е много лепкаво. Кърпа се посипва с брашно и в нея се завива тестото, като се завързва отгоре. Пуска се в дълбока купа с хладка вода. След около 45 минути тестото изплува на повърхността. Изважда се, омесва се леко и се разстила в тавичка, покрита с домакинска хартия за печене. Отгоре се намазва с вода, понадупчва се с пръсти и се пече в силна фурна (200-220 градуса около 15 минути). След като се извади от фурната може да се намаже с краве масло.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Виетнамска питка
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова