Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Куркудена чорба

Куркудена чорба

Разпечатай

от готварската книга на Петя Цанкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр свинско месо
450 гр кисело зеле
50 гр фиде
5-6 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
3 сухи чушлета може и люти
2 л зелева чорба (сок)
1 л вода
черен пипер
суха чубрица
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Куркудена чорба

Месото се нарязва на дребни късчета. По-малки или по-големи, зависи от това какво не искате да чувате на масата "На криеница ли ще си играем с месцето ?" или пък "Ще се задавя с тези парчета !" - това беше в кръга на шегата. Също на дребно се нарязва и зелето.

В дълбока тенджера се слагат олиото и месото. Месото се изпържва добре. След това се прибавя и зелето и се пържи още 5-6 минути. Следва червения пипер, обърква се хубаво и се залива със зелевата чорба и водата. Поръсва се с черен пипер, слага се сол на вкус (или по-скоро, ако е необходимо), малко чубрица, прибавят се и сухите чушлета (те са по желание) и тенджерата се затваря с капака и се оставя да заври. След като поври около 15-20 минути, зависи от твърдостта на зелето, но не трябва да се разварява, тогава се прибавя фидето. Ври още 5 минути и се маха от огъня. От остатъчна топлина фидето се досварява. И на финал чорбичката се ароматизира с още една-две щипки чубрица.

Много вкусна и сгряваща зимата е тази чорба с определено леко кисел вкус, който на нас много ни допада. Ако вие не харесвате много кисело можете да промените съотношението на зелевия сок и водата, а така също и да сложите по-малко зеле - просто налучкайте вашите пропорции. Да ви е вкусно!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар12 Февруари 2016
Марияна Желева
Интересно! От кой край е тази чорбичка?



Ако желаете, може да сложите линк към Куркудена чорба


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама