Сълзица
Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете леко тава за печене. Поръсете работното място...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Десерти
Чукваме едно след друго яйцата в суха купа. Добавяме захарта. Разбиваме яйцата и захарта...
Изкарваме 6 яйца на стайна температура. Слагаме ги в купа. Разбиваме ги дълго с миксер до пухкавост...
Разбиваме яйцата в купа заедно със захарта с миксер. Прибавяме олиото. В киселото мляко...
Чукваме яйцата едно по едно в суха купа. Предварително яйцата сме ги извадили на стайна температура...
Взимаме 2 сухи купи. Чукваме яйцата и отделяме белтъците от жълтъците. В белтъците слагаме щипката сол...
Взимаме две купи. Жълтъците се отделят от белтъците. В едната слагаме внимателно белтъците...
Едно по едно яйцата се слагат в купа (яйцата преди това трябва да ги изкараме на стайна температура)...
Фануропита е постен сладкиш, който се прави винаги в чест на Св. Фанурий, носи се в църква и се подава на вярващите за здраве. Приготвя се винаги с 7,9 или 11 съставки, тъй като тези числа се свързват с гадателството.
Това е една рецепта, взаимствана от един блог, но и малко променена. Дано Ви допадне...
Това е оригинална рецепта от Бон Апети. Не съм я променяла. Прави се с ром и много ми хареса...
Пресявам брашното в купа. Слагам маслото, яйцата и прясното мляко на стайна температура...
Смесват се водата със захарта. Вари се докато се получи сладък сироп. В подходящо тиганче...
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | напред »
реклама