Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Чийзкейк без печене с цели череши
Чийзкейк без печене с цели череши

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за основа:
300 г чаени бисквити
100 г масло - разтопено
за пълнежа:
500 г крема сирене
300 г заквасена сметана
180 г захар
1 ванилия
2 с.л. прясно изцеден сок от лимони
20 г желатин на прах
50 мл студена вода
400 г млечна сметана на Pilos
за гарниране:
сладко от череши - с цели плодове
Това е една рецепта, взаимствана от един блог, но и малко променена. Дано Ви допадне. Използвах чаени бисквити, но сега по магазините има бисквити за чийзкейк, които са много вкусни, ароматни.
Покриваме дъното на 22 см форма за торта с ринг с хартия за печене. Изрязваме хартия за печене с големината на ринга. Смиламе в блендер бисквитите. Слагаме ги в купа и добавяме разтопеното масло. Бисквитите трябва да станат на трохи, защото после се получават едни неприятни бучици. Смесваме ги много добре с маслото, като ги месим, разбъркваме с ръце. Получават се нещо като маслени трохи. Изсипваме ги във формата и ги притискаме с длани, за да се оформи блат. Режем фолио с форма на кръг, достатъчен, за да покрие дъното. Слагаме в хладилника да стегне.
През това време приготвяме пълнежа. Правим така, за да не ни е топъл блатът. Отваряме 2 пакетчета желатин в съд със студена вода. Накисваме го за 10 минути. Оставяме настрана. В друга голяма купа слагаме крема сиренето, захарта, ванилията и сока от лимона. Аз ползвам купата от миксера, защото е дълбока и удобна. Като сложим крема сиренето, го намачкваме с вилица, защото разбиването става по-лесно след това. Разбиваме в купа с миксера на ниска степен. Стопляме вода в кана за варене на вода. Изсипваме в дълбок висок съд. В съда слагаме другия съд, в който сме сложили съда с желатина и разбъркваме, за да се разтвори добре. На водна баня става бавно и продължително разтварянето. На тънка струйка към крема слагаме и желатина. Разбъркваме с лъжица много добре.
В отделна купа, която сме измили и подсушили добре, изсипваме сметаната. Разбиваме с миксера на средна скорост, като после увеличаваме на висока скорост сметаната до меки върхове. Като стане готова сместа, слагаме я към крема със крема сиренето, сока от лимона, желатина и захарта, ванилията. Изсипваме вече готовия крем върху бисквитения блат, който сме изстудили преди това. Заглаждаме с шпатула. Покриваме с фолио, но внимаваме да не засегне крема. Оставяме в хладилника да стегне за 4 часа. Вадим, режем на триъгълници с нож и в единия край слагаме по 2 ч.л. сладко от череши с цели плодове. Поднасяме парче от чийзкейка в чиния.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Чийзкейк без печене с цели череши
От форум:
От друг сайт: