Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Бразилски кекс

Бразилски кекс

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

230 г масло
200 г пудра захар
140 г брашно
4 яйца
210 г царевично брашно
380 мл. кокосово мляко
80 г кокосови стърготини
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
пудра захар - за поръсване (по желание)
кондензирано мляко - за поливане (по желание)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бразилски кекс

Взимаме две купи. Жълтъците се отделят от белтъците. В едната слагаме внимателно белтъците, а в другата жълтъците. Изливаме кокосовото мляко в подходящ съд. Кокосовите стърготини се разбъркват с кокосовото мляко и се оставят да престоят за да омекнат, но за малко. Вадим си маслото на стайна температура да омекне. Използвах немско масло. Слагам го в купа и го намачквам с вилица. Маслото и пудрата захар се разбиват много добре с помощта на миксер. Прибавят се жълтъците, които си отделихме и отново се разбива с миксер. Пресяваме бялото брашното и царевичното. Към бялото брашно слагаме ванилията и бакпулвера, разбъркваме с лъжица, за да се премеси с набухвателя. Постепенно прибавяме брашното, бакпулвера, ванилията и кокосовите стърготини с млякото и се разбива с миксер. Прибавя се царевичното брашно и отново се разбива добре.

Разбиваме белтъците, които си отделихме. Добавят се разбитите на сняг белтъци към другите съставки и пак се разбърква. Намазняваме форма за кекс с олио или масло и посипваме леко с брашно. Изсипваме във форма за кекс с дупка в средата сместа и заглаждаме с лъжица. Печем в загрята на 190 градуса фурна до готовност. След като изстине кексът го поливаме с кондензирано мляко и поръсваме пак с малко кокос /такава е оригиналната рецепта/. Аз лично, като изстина кексът го поръсих с пудра захар. Разрязваме на парчета и сервираме. Получи се много хубав кекс - мек, апетитен, ароматен. Ползвах висока форма с малък диаметър. Усеща се вкуса и на маслото, и на царевичното брашно. Рецептата е от кулинарно предаване, под името бразилски кекс с кокос. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бразилски кекс


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама