Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Бразилски кекс
Бразилски кекс

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
230 г масло
200 г пудра захар
140 г брашно
4 яйца
210 г царевично брашно
380 мл. кокосово мляко
80 г кокосови стърготини
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
пудра захар - за поръсване (по желание)
кондензирано мляко - за поливане (по желание)
Взимаме две купи. Жълтъците се отделят от белтъците. В едната слагаме внимателно белтъците, а в другата жълтъците. Изливаме кокосовото мляко в подходящ съд. Кокосовите стърготини се разбъркват с кокосовото мляко и се оставят да престоят за да омекнат, но за малко. Вадим си маслото на стайна температура да омекне. Използвах немско масло. Слагам го в купа и го намачквам с вилица. Маслото и пудрата захар се разбиват много добре с помощта на миксер. Прибавят се жълтъците, които си отделихме и отново се разбива с миксер. Пресяваме бялото брашното и царевичното. Към бялото брашно слагаме ванилията и бакпулвера, разбъркваме с лъжица, за да се премеси с набухвателя. Постепенно прибавяме брашното, бакпулвера, ванилията и кокосовите стърготини с млякото и се разбива с миксер. Прибавя се царевичното брашно и отново се разбива добре.
Разбиваме белтъците, които си отделихме. Добавят се разбитите на сняг белтъци към другите съставки и пак се разбърква. Намазняваме форма за кекс с олио или масло и посипваме леко с брашно. Изсипваме във форма за кекс с дупка в средата сместа и заглаждаме с лъжица. Печем в загрята на 190 градуса фурна до готовност. След като изстине кексът го поливаме с кондензирано мляко и поръсваме пак с малко кокос /такава е оригиналната рецепта/. Аз лично, като изстина кексът го поръсих с пудра захар. Разрязваме на парчета и сервираме. Получи се много хубав кекс - мек, апетитен, ароматен. Ползвах висока форма с малък диаметър. Усеща се вкуса и на маслото, и на царевичното брашно. Рецептата е от кулинарно предаване, под името бразилски кекс с кокос. Да ви е сладко!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Бразилски кекс
От форум:
От друг сайт: