Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Плодова пита със смокини
Плодова пита със смокини

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
125 г масло
4 яйца
7 смокини - пресни, узрели
180 г захар
260 г брашно
140 мл прясно мляко
1 бакпулвер
маргарин - за намазване на формата
пудра захар - за поръсване /ванилова/
Пресявам си брашното. В отделна купа чуквам едно след друго яйцата. Разбивам ги с миксер продължително. Прибавям прясното мляко и пак разбивам. Отделно разбивам захарта с маслото. Маслото и яйцата, прясното мляко преди това съм ги изкарала на стайна температура. Като разбия много добре с миксер мекото масло и захарта, ги добавям към яйчената смес. Използвах масло Deutsche Markenbutter. Сместа става ароматна и вкусна. Към пресятото брашно прибавям едно пакетче бакпулвер и разбърквам. Постепенно прибавям брашното към сместа и разбърквам.
Намазвам формата за плодовата пита с маргарин. Ползвах Рама. Набрашнявам я леко. Изсипвам сместа и я заглаждам. Измивам смокините, подсушавам ги. Режа ги на тънки парченца. Първо, режа смокините на две, после по дължина на тънки филийки. Нареждам парченцата върху кашата. Първо почвам по средата. Слагам в центъра, около него редя парченца във форма на цвете. По края в кръг слагам другата част парченца. Пека на 180 градуса в леко загрята фурна. Вече готов, оставям леко да изстине. Вадя от формата, като слагам отгоре плитка чиния, табла и обръщам. Аз съм използвала форма с къдрави краища - като цвете. Слагам плодовата пита със смокини в плитка чиния. Поръсвам с пудра захар. Режа на парчета като торта. Сервирам и хапваме с кафе.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Плодова пита със смокини
От форум:
От друг сайт: