Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Плодова пита със смокини
Плодова пита със смокини

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
125 г масло
4 яйца
7 смокини - пресни, узрели
180 г захар
260 г брашно
140 мл прясно мляко
1 бакпулвер
маргарин - за намазване на формата
пудра захар - за поръсване /ванилова/
Пресявам си брашното. В отделна купа чуквам едно след друго яйцата. Разбивам ги с миксер продължително. Прибавям прясното мляко и пак разбивам. Отделно разбивам захарта с маслото. Маслото и яйцата, прясното мляко преди това съм ги изкарала на стайна температура. Като разбия много добре с миксер мекото масло и захарта, ги добавям към яйчената смес. Използвах масло Deutsche Markenbutter. Сместа става ароматна и вкусна. Към пресятото брашно прибавям едно пакетче бакпулвер и разбърквам. Постепенно прибавям брашното към сместа и разбърквам.
Намазвам формата за плодовата пита с маргарин. Ползвах Рама. Набрашнявам я леко. Изсипвам сместа и я заглаждам. Измивам смокините, подсушавам ги. Режа ги на тънки парченца. Първо, режа смокините на две, после по дължина на тънки филийки. Нареждам парченцата върху кашата. Първо почвам по средата. Слагам в центъра, около него редя парченца във форма на цвете. По края в кръг слагам другата част парченца. Пека на 180 градуса в леко загрята фурна. Вече готов, оставям леко да изстине. Вадя от формата, като слагам отгоре плитка чиния, табла и обръщам. Аз съм използвала форма с къдрави краища - като цвете. Слагам плодовата пита със смокини в плитка чиния. Поръсвам с пудра захар. Режа на парчета като торта. Сервирам и хапваме с кафе.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Плодова пита със смокини
От форум:
От друг сайт: