Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с бяло грозде

Сладкиш с бяло грозде

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 и 1/2 ч.ч. брашно с набухвател
4 яйца L
125 г масло
1 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
1 1/2 чепки десертно бяло грозде -  Болгар
3 с.л. кисело мляко
маргарин - за намазване на формата
брашно - за поръсване на формата
пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с бяло грозде

Пресявам брашното в купа. Използвам брашно с набухвател /на София мел за кекс/. Размеквам маслото. В друга купа слагам маслото и пудрата захар и разбивам с миксер продължително. В друга купа чуквам едно по едно яйцата и ги разбивам и тях много добре. Смесвам двете смеси внимателно и ги разбивам. Добавям киселото мляко и разбърквам. После постепенно добавям брашното и разбивам. Добавям ванилията и пак разбърквам.

Измивам гроздето и всяко зърно го режа на половина. Почиствам гроздето от семената с остро ножче. Намазвам формата за сладкиша с маргарин /в случая Рама/ и поръсвам с брашно. Изсипвам във формата за сладкиша сместа и заглаждам. Най-отгоре нареждам половинките на зърната от гроздето с разрязаната част върху кашата.

Включвам фурната на 180 градуса и пека. Не нагрявам фурната предварително. След като се изпече сладкишът го вадя, слагам табла отгоре и обръщам, после на дъното му слагам голяма обла чиния и пак обръщам внимателно, така че гроздето да остане отгоре. Поръсвам с пудра захар с цедка. Има сладък, леко кисел вкус от гроздето, маслото придава приятен аромат.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с бяло грозде


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама