Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Руло с орехи, сладко и лешници

Руло с орехи, сладко и лешници

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце + 1 белтък
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. захар
1/4 пакетче масло
1 жълтък за намазване
захар за поръсване
4 с.л смлени орехи
5 с.л. сладко от сливи
6 лешника
масло за намазване на формата
2 ч.ч. брашно
1 ванилия
1/4 кубче българска мая
1 щипка сол
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Руло с орехи, сладко и лешници

Пресявам брашното в купа. Слагам маслото, яйцата и прясното мляко на стайна температура. Стоплям прясното мляко леко и в него слагам маята, размивам я добре. Към прясното мляко слагам 1 щипка захар и 1 с.л брашно. Разбърквам добре. Правя кладенче в брашното и чуквам едното яйце. На другото яйце отделям жълтъка от белтъка. Белтъкът го добавям при брашното. Жълтъкът го слагам в купичка и го разбивам с вилица. Отделям жълтъка за след това, той ще ни е нужен за намазване на рулото. Към брашното добавям вече шупналата мая с прясното мляко. След това добавям и маслото. Използвам масло Саяна. Най-накрая слагам и една ванилия. Добавям захарта и щипка сол. Замесвам тестото. Намазнявам си плота с олио. Доомесвам тестото много добре. Меся тестото продължително. Ако е нужно при месенето си капваме още много малко олио и месим. Тестото става ароматно от маслото и ванилията. Получава се меко и жълтичко на цвят. Вече готовото омесено тесто го покривам с кърпа да втаса. Оставих го да втаса 1 час. Много леко го намазах с олио. След като втаса тестото го разточвам с точилка в овална форма. Мажа го със сладко. Използвах домашно сладко то сливи, нанесох го с помоща на лъжица. Използвах около 5 с.л сладко, равномерно нанесено. Смилам си орехите и пръскам върху сладкото равномерно. Навивам на руло. Краищата след като го навих леко подмушнах навътре да не са открити. Намазах си формата с масло и посипах с брашно. Намазвайки с масло става по ароматно и по вкусно рулото.

Оставяме рулото да втаса за 50 мин. покрито на топло. След като втаса го намазваме с вече разбития жълтък. Нанасяме с четка. Почистваме си лешниците /сурови/, режем ги на тънки филийки с остър нож. Върху намазаното руло нареждаме отгоре филираните лешници. Най - накрая поръсваме с кристална захар. Слагаме рулото в загрята фурна на 180 градуса. Под формата, в която печем рулото в случая терин, на дъното на фурната слагаме купичка или малка тавичка с вода, за да може като печем рулото отдолу да не прегори. След като се опече го вадим. Оставяме леко да изстине и режем на филии. Хапваме с кафе.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Руло с орехи, сладко и лешници


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама