Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Руло с орехи, сладко и лешници
Руло с орехи, сладко и лешници

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 яйце + 1 белтък
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. захар
1/4 пакетче масло
1 жълтък за намазване
захар за поръсване
4 с.л смлени орехи
5 с.л. сладко от сливи
6 лешника
масло за намазване на формата
2 ч.ч. брашно
1 ванилия
1/4 кубче българска мая
1 щипка сол
олио
Пресявам брашното в купа. Слагам маслото, яйцата и прясното мляко на стайна температура. Стоплям прясното мляко леко и в него слагам маята, размивам я добре. Към прясното мляко слагам 1 щипка захар и 1 с.л брашно. Разбърквам добре. Правя кладенче в брашното и чуквам едното яйце. На другото яйце отделям жълтъка от белтъка. Белтъкът го добавям при брашното. Жълтъкът го слагам в купичка и го разбивам с вилица. Отделям жълтъка за след това, той ще ни е нужен за намазване на рулото. Към брашното добавям вече шупналата мая с прясното мляко. След това добавям и маслото. Използвам масло Саяна. Най-накрая слагам и една ванилия. Добавям захарта и щипка сол. Замесвам тестото. Намазнявам си плота с олио. Доомесвам тестото много добре. Меся тестото продължително. Ако е нужно при месенето си капваме още много малко олио и месим. Тестото става ароматно от маслото и ванилията. Получава се меко и жълтичко на цвят. Вече готовото омесено тесто го покривам с кърпа да втаса. Оставих го да втаса 1 час. Много леко го намазах с олио. След като втаса тестото го разточвам с точилка в овална форма. Мажа го със сладко. Използвах домашно сладко то сливи, нанесох го с помоща на лъжица. Използвах около 5 с.л сладко, равномерно нанесено. Смилам си орехите и пръскам върху сладкото равномерно. Навивам на руло. Краищата след като го навих леко подмушнах навътре да не са открити. Намазах си формата с масло и посипах с брашно. Намазвайки с масло става по ароматно и по вкусно рулото.
Оставяме рулото да втаса за 50 мин. покрито на топло. След като втаса го намазваме с вече разбития жълтък. Нанасяме с четка. Почистваме си лешниците /сурови/, режем ги на тънки филийки с остър нож. Върху намазаното руло нареждаме отгоре филираните лешници. Най - накрая поръсваме с кристална захар. Слагаме рулото в загрята фурна на 180 градуса. Под формата, в която печем рулото в случая терин, на дъното на фурната слагаме купичка или малка тавичка с вода, за да може като печем рулото отдолу да не прегори. След като се опече го вадим. Оставяме леко да изстине и режем на филии. Хапваме с кафе.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Руло с орехи, сладко и лешници
От форум:
От друг сайт: