Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с локум, орехи и много пудра захар

Сладкиш с локум, орехи и много пудра захар

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кутия локум
4  яйца
1 ч.ч. захар
50 мл. олио
150 мл. прясно мляко
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно
олио - за намазване на формата
½ ч.ч. орехи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с локум, орехи и много пудра захар

Чукваме яйцата едно по едно в суха купа. Предварително яйцата сме ги извадили на стайна температура. Разбиваме ги с миксер. Тук е важно да кажем, че всичко се бие с миксер. При яйцата слагаме захарта и пак разбиваме. После добавяме прясното мляко, олиото и пак разбиваме. Пресяваме брашното и го смесваме с 1 пакетче бакпулвер. Постепенни добавяме брашното и разбиваме. Нарязваме орехите на малки парченца. Локума го нарязваме също на малки парченца.

Намазваме формата за сладкиша, може и кръгла малка тава с олио. После посипваме с малко брашно, за да не залепне кашата, като печем сладкиша. Изсипваме кашата на сладкиша и заглаждаме да е равно. Равномерно разпределяме по цялата форма парченцата локум и орехи, като изсипваме отгоре. При печенето част от орехчетата и локумът падат надолу, други са на повърхността и има и такива, които са по средата. В този смисъл, като хапваме, ще има навсякъде локум и орехи. Печем в загрята на 180 градуса фурна. След като е готов и малко да изстине поръсваме с много пудра захар. След като го поръсим с пудрата захар, го режем като торта. При ядене се усеща локум, орехи, пухкав ароматен сладкиш и много пудра захар. Пудрата захар на се стапя. Важно е сладкишът да се бие с миксер, така става по-добре, по-вкусен и по-висок. От сладкиша излизат 12 хубави парчета.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с локум, орехи и много пудра захар


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди