Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с локум, орехи и много пудра захар
Сладкиш с локум, орехи и много пудра захар

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кутия локум
4 яйца
1 ч.ч. захар
50 мл. олио
150 мл. прясно мляко
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно
олио - за намазване на формата
½ ч.ч. орехи
Чукваме яйцата едно по едно в суха купа. Предварително яйцата сме ги извадили на стайна температура. Разбиваме ги с миксер. Тук е важно да кажем, че всичко се бие с миксер. При яйцата слагаме захарта и пак разбиваме. После добавяме прясното мляко, олиото и пак разбиваме. Пресяваме брашното и го смесваме с 1 пакетче бакпулвер. Постепенни добавяме брашното и разбиваме. Нарязваме орехите на малки парченца. Локума го нарязваме също на малки парченца.
Намазваме формата за сладкиша, може и кръгла малка тава с олио. После посипваме с малко брашно, за да не залепне кашата, като печем сладкиша. Изсипваме кашата на сладкиша и заглаждаме да е равно. Равномерно разпределяме по цялата форма парченцата локум и орехи, като изсипваме отгоре. При печенето част от орехчетата и локумът падат надолу, други са на повърхността и има и такива, които са по средата. В този смисъл, като хапваме, ще има навсякъде локум и орехи. Печем в загрята на 180 градуса фурна. След като е готов и малко да изстине поръсваме с много пудра захар. След като го поръсим с пудрата захар, го режем като торта. При ядене се усеща локум, орехи, пухкав ароматен сладкиш и много пудра захар. Пудрата захар на се стапя. Важно е сладкишът да се бие с миксер, така става по-добре, по-вкусен и по-висок. От сладкиша излизат 12 хубави парчета.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с локум, орехи и много пудра захар
От форум:
От друг сайт: