Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сиропиран сладкиш с орехи

Сиропиран сладкиш с орехи

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. смлени орехи
6 яйца
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
олио - за намазване на тавата
брашно - за поръсване на тавата

За сиропа:
3 ч.ч. вода
75 г маргарин за сладки
1 ч.ч. захар
4 с.л. какао на прах

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сиропиран сладкиш с орехи

Изкарваме 6 яйца на стайна температура. Слагаме ги в купа. Разбиваме ги дълго с миксер до пухкавост. Слагаме 1 ч.ч. захар и продължаваме да разбиваме с миксера. Смиламе орехите. Слагаме ги в кашата. В брашното прибавяме 1 пакетче бакпулвер и го смесваме с него. Лъжица по лъжица слагаме от брашното в яйчената смес и продължаваме да разбиваме. Намазваме тава с олио и посипваме с брашно на дъното и по стените. Изсипваме сместа в тавата и заглаждаме. Загряваме  фурната. Печем сладкиша на 180 градуса. След като го изпечем, го оставяме да изстине напълно. На места го набучваме с клечка за зъби. В малка тенджера слагаме 3 ч.ч. вода, 1 ч.ч. захар, 4 с.л. какао на прах и 75 г маргарин за сладкиши. След като се разтопят маргаринът и захарта, сиропът е готов. С горещия сироп заливаме студения сладкиш с черпак. Напоява се сладкиша навсякъде. Трябва да попие навсякъде от сиропа.

Оставяме сладкиша да изстине и го режем според желаната форма.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран сладкиш с орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди