Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш със сладко от цели череши

Сладкиш със сладко от цели череши

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/3 бурканче сладко от цели череши с ром
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
2 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
2/3 ч.ч. кисело мляко
3 яйца
1/3 ч.ч. заквасена сметана
1/2 пакетче канела
пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш със сладко от цели череши

Разбиваме яйцата в купа заедно със захарта с миксер. Прибавяме олиото. В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Добавяме шупналото мляко при другите съставки. След това добавяме и заквасената сметана. Разбъркваме пак с миксера. Прибавяме брашното и разбиваме. Най-накрая слагаме вътре и 1/2 пакетче канела и 1/3 част бурканче сладко от цели череши и ром. Сладкото е с малко сироп, слагаме с него. Разбъркваме кашата.

Намазваме форма за торта с подвижно дъно с диаметър 16 см и я посипваме с брашно. Изсипваме кашата на сладкиша. Печем в загрята фурна на 180 градуса. Печем до суха клечка и опичане на сладкиша. Като се опече, се напуква отгоре и придобива кафеникав цвят. Вадим сладкиша от формата и след като изстине, го режем на парчета. Поръсваме го с пудра захар.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш със сладко от цели череши


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама