Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Десерт с грис

Десерт с грис

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ½ ч.ч вода
1 ч.ч захар
1 ч.ч грис
½ ч.ч смлени орехи
1 пакетче канела
100 гр. краве масло
индийско орехче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Десерт с грис

Смесват се водата със захарта. Вари се докато се получи сладък сироп. В подходящо тиганче слагаме маслото и го размекваме на котлона. Грисът се запържва с маслото докато придобие златист цвят. Разбъркваме с дървена лъжица маслото. Леко да се размекне веднага слагаме гриса. Настъргваме индийско орехче малко за аромат и вкус. През това време захарта се е разтопила на другия котлон, (аз ги правя едновременно) станал е захарният сироп. Сипваме го на тънка струйка в запържения грис. Сместа се бърка много добре, за да не стане на бучки. Аз лично не я оставям много да се сгъсти. Трябва да стане гладка.

Махаме от котлона сместа с водата, захарта, гриса и индийското орехче, маслото. Още гореща я пресипвам в малка йена. Смиламе орехите. Поръсваме десерта с канелата равномерно и най-отгоре с орехите след като изстине леко. Като поизстине го режем на 6 парчета с помоща на нож. Сервираме в чинии. Леко топъл е ронлив, мек, топящ се в устата. На мен лично ми харесва по този начин. Като изстине съвсем е по-стегнат. Да ви е сладко! Наподобява на турската грис халва, но е различен на вкус.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Десерт с грис


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама