Туршия от карфиол
В буркана се слагат аспирина, солта, оцета и захарта. Карфиолът се накъсва на розички и се слага в буркани...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии
В буркана се слагат аспирина, солта, оцета и захарта. Карфиолът се накъсва на розички и се слага в буркани...
Зелените домати се измиват, дупчат се с игла и се редят в буркана заедно с морковите, целината и чесънчетата...
Зеленчуците се измиват, нарязват на дребно и редят в буркана - камби, моркови, карфиол...
На дъното на бурканите поставяме копъра и лука, нареждаме краставичките и ги поливаме с врящия сироп...
Изчистените чушки пържим във фритюрник и когато изстинат се белят. Нареждаме ги в тава, поставяме нарязаните моркови...
Поставяме продуктите в буркана и всяка пукана чушка се слага топла в буркана като се притиска...
Оставяме чушките да повяхнат за повече от 12 часа, за да можем да ги редим без да се чупят...
Редим в трилитров буркан по желание количество от зеленчуците, слагаме оцета солта и захарта и доливаме с вода...
Продуктите се нарязват едро или дребно по желание, разбъркват се добре, за да се смесят и семеста се пълни в буркани...
В голям съд (леген) слагаме продуктите за сиропа и разбъркваме да се разтопят захарта и солта...
Заваряваме за 10 минути водата, солта, захарта, оцета, бахара, черния пипер и дафиновия лист и като изстине сиропа се прецежда...
Измиваме чушлетата и изрязваме дръжките. Във всяко бурканче слагаме по 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар и 4-5 с.л. оцет...
Предварително измитите камби се почистват от семките и се нарязват на парчета, морковите на колелца, карфиолът на розички...
Всички продукти се слагат в бутилката с оцета. След 1 ден започва да има аромат, а след 1 седмица става напълно готов...
реклама