Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Люти чушки (чорбаджийки)
Люти чушки (чорбаджийки)
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
сироп:
250 грама оцет
5 с.л. едра сол
3 с.л. захар
зеленчуци:
люти чушки /чорбаджийки/
листа целина
Оставяме чушките да повяхнат за повече от 12 часа, за да можем да ги редим без да се чупят. Редим чушките в трилитров буркан, слагаме оцета, солта и захарта и доливаме с вода. Затваряме с найлонова капачка и в продължение на една седмица сутрин и вечер преобръщаме буркана. След това поставяме на хладно.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Люти чушки (чорбаджийки)
От форум:
От друг сайт: