Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Рязана туршия
Рязана туршия
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за туршията:
за трилитров буркан
1 кг. камби
250 г карфиол
250 г моркови
листа от целина
бахар на зърна
дафинов лист
чесън
черен пипер на зърна
за марината:
4 ½ ч.ч. вода
½ ч.ч. сол
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. оцет
6 аспирина
Зеленчуците се измиват, нарязват на дребно и редят в буркана - камби, моркови, карфиол (накъсан на розички), а между тях се слагат листенца целина. Добавят се бахарът, дафиновият лист, чесънът, аспиринът и черният пипер. В отделна купа се прави марината и се долива към туршията. Бурканът се запечатва и се обръща за един ден с капачката надолу. После все ден се поразклаща докато се стопят захарта, солта и аспиринът.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Рязана туршия
От форум:
От друг сайт: