Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Рязана туршия
Рязана туршия

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за туршията:
за трилитров буркан
1 кг. камби
250 г карфиол
250 г моркови
листа от целина
бахар на зърна
дафинов лист
чесън
черен пипер на зърна
за марината:
4 ½ ч.ч. вода
½ ч.ч. сол
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. оцет
6 аспирина
Зеленчуците се измиват, нарязват на дребно и редят в буркана - камби, моркови, карфиол (накъсан на розички), а между тях се слагат листенца целина. Добавят се бахарът, дафиновият лист, чесънът, аспиринът и черният пипер. В отделна купа се прави марината и се долива към туршията. Бурканът се запечатва и се обръща за един ден с капачката надолу. После все ден се поразклаща докато се стопят захарта, солта и аспиринът.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Рязана туршия
От форум:
От друг сайт: