Вита баница с мая
Оставяме около 1/3 от брашното за омесване и разточване. Пресяваме останалите 2/3 от брашното със солта и правим кладенче в средата...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Тестени изделия
Оставяме около 1/3 от брашното за омесване и разточване. Пресяваме останалите 2/3 от брашното със солта и правим кладенче в средата...
В дълбок съд се разбиват яйцата, киселото мляко, олиото, настърганото сирене и солта...
Попарваме копривата във вряла вода. Нарязваме я на ситно. Намачкваме корите една по една и ги слагаме в тава...
Маята се смесва с 1 с.л. захар и щипка сол, добавя се 1 ч. ч. прясно мляко и няколко лъжици брашно. Оставя се да втаса...
Запържваме 1 глава лук. Прибавяме чесъна и след минута нарязания спанак. Запържваме спанака докато се изпари водата...
Тестото се разточва на не много тънка правоъгълна кора, намазва се с олио. Яйцата се разбиват и смесват с натрошеното сирене...
В голяма купа се разбиват яйцата, добавят се солта, олиото, содата за хляб, оцета и водата. В брашното се прави кладенче и се изсипва получената смес...
Маята със солта и захарта се разтварят в 2-3 супени лъжици хладка вода или суроватка...
В намаслена тавичка се нареждат филиите хляб, като всички празни места се запълват...
Маята се разтваря в прясното мляко, което сме загряли предварително и се добавя чаена лъжичка захар. Оставя се за около 15 мин. да набъбне...
Загряваме прясното мляко и в него разтваряме маята и чаена лъжичка захар. Покриваме с кърпа...
Сваряваме в подсолена вода спагетите и изсипваме в голям гевгир, за да се отцедят от водата...
Сваряваме в подсолена вода спагетите и изсипваме в голям гевгир, за да се отцедят от водата...
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | напред »
реклама
реклама