Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница с локум - II вариант

Баница с локум - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет готови кори
2 кутийки локум

за тестото:

2 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена чаша счукани орехи
1 прахче ванилия
1/2 пакетче масло за поръсване

за сиропа:

3 чаени чаши захар
2 чаени чаши вода
1 прахче ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баница с локум - II вариант

Яйцата и захарта се разбиват и към тях се добавят останалите продукти. Взима се една кора и се намазва със сместа, локумът се усуква на лента и се поставя на късата страна на кората и се навива на руло. Готовите рула се поставят в намазана с олио правоъгълна тава и ката се запълни тавата рулата се нарязват на парчета и преди да се сложат във фурната се поливат със сгорещеното масло. Пече се на 180 градуса до готовност. Когато изпечената баница изстине се залива с врял сироп и се покрива, за да се задуши.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар29 Май 2012
Nikolai Lukov
Няма човек, който да я е опитал и да не и се е възхитил



Ако желаете, може да сложите линк към Баница с локум - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди