Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница с локум - II вариант

Баница с локум - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет готови кори
2 кутийки локум

за тестото:

2 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена чаша счукани орехи
1 прахче ванилия
1/2 пакетче масло за поръсване

за сиропа:

3 чаени чаши захар
2 чаени чаши вода
1 прахче ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баница с локум - II вариант

Яйцата и захарта се разбиват и към тях се добавят останалите продукти. Взима се една кора и се намазва със сместа, локумът се усуква на лента и се поставя на късата страна на кората и се навива на руло. Готовите рула се поставят в намазана с олио правоъгълна тава и ката се запълни тавата рулата се нарязват на парчета и преди да се сложат във фурната се поливат със сгорещеното масло. Пече се на 180 градуса до готовност. Когато изпечената баница изстине се залива с врял сироп и се покрива, за да се задуши.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар29 Май 2012
Nikolai Lukov
Няма човек, който да я е опитал и да не и се е възхитил



Ако желаете, може да сложите линк към Баница с локум - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама