Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Вита баница с мая

Вита баница с мая

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Тесто:
600 гр.брашно
1 ч.л. сол
20 гр прясна мая (1/2 опаковка)
1 ч.л. захар
120 мл топло прясно мляко
3 яйца

Плънка:
300 гр сирене
2 яйца
5 с.л. кисело мляко
200 гр краве масло

Намазване:

1 яйце
2 с.л. вода
50 гр масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Вита баница с мая

Оставяме около 1/3 от брашното за омесване и разточване. Пресяваме останалите 2/3 от брашното със солта и правим кладенче в средата. Разтваряме маята и захарта в прясното мляко, което сме затоплили, покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса за 15 минути (докато "шупне"). В кладенчето изсипваме сместа с маята, разбитите яйца и замесваме меко тесто. Поставяме тестото в поръсена с брашно купа, покривамес кърпа и оставяме на топло да втаса до удвояване на обема. Разтапяме маслото (без това за намазването).

Разделяме тестото на 12 еднакви по големина топки. Разточваме всяка топка на малка кора, намазваме я обилно с масло, покриваме с друга кора и разточваме на тънко на възможно най-голяма кора. Намажете половината с краве масло, поставете върху тях друга кора.

Намазваме всяка кора с разтопено масло и разпределяме върху нея част от плънката, която сме приготвили от разбитото кисело мляко, яйца и натрошеното сирене. Навиваме кората на руло. Поставяме го завито като охлюв в намазана с олио средно голяма кръгла тава. Повторете разточването и навиването на рула и с останалите двойни кори. Намазваме баницата с разбито с малко вода яйце, разпределяме останалото краве масло, нарязано на малки кубчета. Печем в загрята фурна на 200 градуса за около 40 мин.

След като е готова баницата, напръскваме я с малко студена вода, за да омекне и я завиваме с кърпа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Вита баница с мая


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама