Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Дудник
Дудник

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За форма с диаметър 22-24 см:
2 яйца
300 г кисело мляко
1 бакпулвер
щипка сол
1/3 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. олио
125 г грис (едно пакетче грис "Прима")
150 г сирене
3 листа кори за баница
масло за намазване
От всички продукти без корите и маслото се приготвя хомогенна смес. В намазнена форма се слагат две кори за баница като краищата им трябва да стърчат извън формата. Върху тях се изсипва приготвената плънка. Отгоре се поставя и третата кора и краищата на всичките кори се завиват да покрият сместа. Поставят се на няколко места парченца масло и дудникът се слага да се пече в загрята фурна, но на ниска температура, за да не прегорят корите. Готовността се проверява с клечка за зъби. Пече се поне 30 минути.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Дудник
От форум:
От друг сайт: