Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Дебели кори
Дебели кори
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1-2 яйца
1 супена лъжица сол
2-3 супени лъжици олио
1 кафена лъжичка сода за хляб, към която се прибавя 1 чаена лъжичка оцет
700-800 мл.хладка вода
около 2 кг брашно
500-600 мл разтопена свинска мас
В голяма купа се разбиват яйцата, добавят се солта, олиото, содата за хляб, оцета и водата. В брашното се прави кладенче и се изсипва получената смес. Замесва се меко тесто, което се разточва на кора с дебелина 1-1,5 см, намазва се обилно с разтопена мас, след което се завива на руло. Рулото се завива на охлюв и отново се разточва и се маже с мас. Това се повтаря общо три пъти. Накрая рулото се нарязва на парчета малко по големи от яйце, които се разточват на колкото е възможно по тънка кора.
Готовите кори се изпичат и в нагорещен сух глинен или чугунен сач или плитък тиган. Като се изпече отдвете страни всяка кора се маже с разтопена мас. Това ястие може да се консумира със сирене или със някакво сладко, като се намаже и се завие на руло. Консумира се за закуска и за обяд, а в някои случаи и за вечеря.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Дебели кори
От форум:
От друг сайт:
Nikolai Lukov