Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Дебели кори
Дебели кори

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1-2 яйца
1 супена лъжица сол
2-3 супени лъжици олио
1 кафена лъжичка сода за хляб, към която се прибавя 1 чаена лъжичка оцет
700-800 мл.хладка вода
около 2 кг брашно
500-600 мл разтопена свинска мас
В голяма купа се разбиват яйцата, добавят се солта, олиото, содата за хляб, оцета и водата. В брашното се прави кладенче и се изсипва получената смес. Замесва се меко тесто, което се разточва на кора с дебелина 1-1,5 см, намазва се обилно с разтопена мас, след което се завива на руло. Рулото се завива на охлюв и отново се разточва и се маже с мас. Това се повтаря общо три пъти. Накрая рулото се нарязва на парчета малко по големи от яйце, които се разточват на колкото е възможно по тънка кора.
Готовите кори се изпичат и в нагорещен сух глинен или чугунен сач или плитък тиган. Като се изпече отдвете страни всяка кора се маже с разтопена мас. Това ястие може да се консумира със сирене или със някакво сладко, като се намаже и се завие на руло. Консумира се за закуска и за обяд, а в някои случаи и за вечеря.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Дебели кори
От форум:
От друг сайт:
Nikolai Lukov