Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Катми със суроватка
Катми със суроватка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 литра суроватка
1/2 кубче мая за хляб
1 равна супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
3 яйца
1 чаена лъжичка сода за хляб
около 1,5 кг брашно
200-300 мл. разтопена свинска мас
парче сланина
Маята със солта и захарта се разтварят в 2-3 супени лъжици хладка вода или суроватка. От суроватката и брашното се прави гъста каша, по-гъста от боза, почти като кексово тесто. Към тази каша се прибавя сместа от маята и захарта, похлупва се съдът с капак, завива се с одеало или нещо друго и се оставя на стайна температура да втаса, за около 1-1,5 часа. Съдът трябва да е 3 пъти по голям от сместа, за да има място да бухне.
Яйцата се слагат до съда със сместа, за да имат еднаква температура. След като тестото втаса, прибавят се разбитите яйца, към които е прибавена содата. Сместа е готова. Загрява се глинен или чугунен сач, а може и тиган, когато е готов се взема парчето сланина и се намазва с него, след това се изсипва необходимото количество смес. Пекат се като палачинки, но са по-дебели. Готовите катми се намазват и от двете страни с разтопената мас. ПРИЯТЕН АПЕТИТ.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Катми със суроватка
От форум:
От друг сайт:
Nikolai Lukov