Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Катми със суроватка

Катми със суроватка

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 литра суроватка
1/2 кубче мая за хляб
1 равна супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
3 яйца
1 чаена лъжичка сода за хляб
около 1,5 кг брашно
200-300 мл. разтопена свинска мас
парче сланина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Катми със суроватка

Маята със солта и захарта се разтварят в 2-3 супени лъжици хладка вода или суроватка. От суроватката и брашното се прави гъста каша, по-гъста от боза, почти като кексово тесто. Към тази каша се прибавя сместа от маята и захарта, похлупва се съдът с капак, завива се с одеало или нещо друго и се оставя на стайна температура да втаса, за около 1-1,5 часа. Съдът трябва да е 3 пъти по голям от сместа, за да има място да бухне.

Яйцата се слагат до съда със сместа, за да имат еднаква температура. След като тестото втаса, прибавят се разбитите яйца, към които е прибавена содата. Сместа е готова. Загрява се глинен или чугунен сач, а може и тиган, когато е готов се взема парчето сланина и се намазва с него, след това се изсипва необходимото количество смес. Пекат се като палачинки, но са по-дебели. Готовите катми се намазват и от двете страни с разтопената мас. ПРИЯТЕН АПЕТИТ.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар30 Март 2012
Nikolai Lukov
Това са най-крехките катми



Ако желаете, може да сложите линк към Катми със суроватка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама