Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Катми със суроватка

Катми със суроватка

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 литра суроватка
1/2 кубче мая за хляб
1 равна супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
3 яйца
1 чаена лъжичка сода за хляб
около 1,5 кг брашно
200-300 мл. разтопена свинска мас
парче сланина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Катми със суроватка

Маята със солта и захарта се разтварят в 2-3 супени лъжици хладка вода или суроватка. От суроватката и брашното се прави гъста каша, по-гъста от боза, почти като кексово тесто. Към тази каша се прибавя сместа от маята и захарта, похлупва се съдът с капак, завива се с одеало или нещо друго и се оставя на стайна температура да втаса, за около 1-1,5 часа. Съдът трябва да е 3 пъти по голям от сместа, за да има място да бухне.

Яйцата се слагат до съда със сместа, за да имат еднаква температура. След като тестото втаса, прибавят се разбитите яйца, към които е прибавена содата. Сместа е готова. Загрява се глинен или чугунен сач, а може и тиган, когато е готов се взема парчето сланина и се намазва с него, след това се изсипва необходимото количество смес. Пекат се като палачинки, но са по-дебели. Готовите катми се намазват и от двете страни с разтопената мас. ПРИЯТЕН АПЕТИТ.


Продукти: суроватка, мая, сол, захар, яйца, сода за хляб, брашно, свинска мас, сланина

Тагове: Българска кухня, сач

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар30 Март 2012
Nikolai Lukov
Това са най-крехките катми



Ако желаете, може да сложите линк към Катми със суроватка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама