Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Домашни мезета » рецепта Суджук
Суджук

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
10 кг. свинско месо
3 пакетчета черен пипер
5 ч.л. сол
2 пакетчета кимион
60 гр. чубрица
тънки свински черва
Месото се смила ситно, прибавят се подправките, омесва се добре и се оставя да отлежи 24 часа. След това с каймата се пълнят червата. Надениците се окачват на проветриво място да съхнат, като след 6-7 дни се пресоват с точилка.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Пробвали сме и с праз, нарязан ситно и наистина придобива различен вкус, не е лош, но на мен сякаш по- ми харесва без.

По това време на годината в наше село във всяка къща /където все още има живот, за жалост/ висят ей такива едни симпатични суджуци. При нас към рецептата някои добавят ситно нарязан праз или го смилат заедно с месото - това придава един по-специфичен мирис, но е много, много вкусно
Продават се във всички месарски магазини.
От къде купувате свински черва ?
Ако желаете, може да сложите линк към Суджук
От форум:
От друг сайт:
Десислава Трифонова