Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Домашни мезета » рецепта Суджук

Суджук

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

10 кг. свинско месо
3 пакетчета черен пипер
5 ч.л. сол
2 пакетчета кимион
60 гр. чубрица
тънки свински черва

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Суджук

Месото се смила ситно, прибавят се подправките, омесва се добре и се оставя да отлежи 24 часа. След това с каймата се пълнят червата. Надениците се окачват на проветриво място да съхнат, като след 6-7 дни се пресоват с точилка.


Продукти: свинско месо, черен пипер, сол, кимион, чубрица, свински черва

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (5)


Преди дни изядохме последния вкусен суджук :)
Аватар12 Декември 2011
Живка Андонова
Пробвали сме и с праз, нарязан ситно и наистина придобива различен вкус, не е лош, но на мен сякаш по- ми харесва без.
Аватар12 Декември 2011
Татяна Караджова
По това време на годината в наше село във всяка къща /където все още има живот, за жалост/ висят ей такива едни симпатични суджуци. При нас към рецептата някои добавят ситно нарязан праз или го смилат заедно с месото - това придава един по-специфичен мирис, но е много, много вкусно
Аватар09 Октомври 2011
Живка Андонова
Продават се във всички месарски магазини.
Аватар08 Октомври 2011
Силвия Кабаиванова
От къде купувате свински черва ?



Ако желаете, може да сложите линк към Суджук


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама