Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Домашни мезета » рецепта Домашно сирене
Домашно сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
7 л. прясно мляко
1 с.л. мая за сирене
1 к. ч. едра сол
Прясното мляко се стопля до 35-37 градуса. Към млякото се добавя маята и се разбърква, изчаква се 1 час, за да се стегне. Нарязва се и се изсипва в мокър тензух като се добавят и 2 литра студена вода. Изчаква се 4 часа да се изцеди, след което се притиска с тежест. След 1 час се изважда от тензуха, слага се в тава, нарязва се и се поръсва с едра сол ( 1 к. ч. ).
След като престои 12 часа, сиренето се слага в съдът, в който ще се съхранява постоянно, заедно с отделената от сиренето саламура и солта.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Домашно сирене
От форум:
От друг сайт: