Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Домашни мезета » рецепта Домашно сирене
Домашно сирене
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
7 л. прясно мляко
1 с.л. мая за сирене
1 к. ч. едра сол
Прясното мляко се стопля до 35-37 градуса. Към млякото се добавя маята и се разбърква, изчаква се 1 час, за да се стегне. Нарязва се и се изсипва в мокър тензух като се добавят и 2 литра студена вода. Изчаква се 4 часа да се изцеди, след което се притиска с тежест. След 1 час се изважда от тензуха, слага се в тава, нарязва се и се поръсва с едра сол ( 1 к. ч. ).
След като престои 12 часа, сиренето се слага в съдът, в който ще се съхранява постоянно, заедно с отделената от сиренето саламура и солта.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Домашно сирене
От форум:
От друг сайт: