Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баклава с какао и мандарина

Баклава с какао и мандарина

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.л  какао
400 гр. кори за баклава - тънки
2 ч.ч захар
2 ч.ч вода
2 ч.ч орехи
1 мандарина - сок и кора
125 г. масло
2-3 с.л олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баклава с какао и мандарина

Взимаме 4 кори. Смиламе орехите с машинка. Смесваме орехите с какаото. Върху подредените една върху друга кори наръсваме орехи. Навиваме от тясната страна на руло. Режем го на триъгълници или на правоъгълници според желанието с нож. Нареждаме ги плътно в тава едно до друго. И така докато свършат продуктите-кори, орехи с какао.

В тиган слагаме маслото и олиото и сгорещяваме. Заливаме баклавичките с горещото масло. Печем баклавичките до готовност на 170 градуса. Оставяме да се охлади десерта. На котлона в тенджерка слагаме захарта, водата, сока на мандарината и настърганата кора да заври. Със захарния сироп след като е готов заливаме баклавичките. Оставяме да попие. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Баклава с какао и мандарина


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама