Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Арабска баклава
Арабска баклава

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори бела
сироп:
2 ч ч захар
3 ч ч вода
ванилия и сок от лимон
плънка:
3 яйца
1 к ч захар
1 к ч брашно
1 ч л бакпулвер
1 шепа орехи
1 ч л канела
олио за намазване на корите
Приготвя се сиропа от водата, захарта, ванилята като завира за 5 минути, сваля се от огъня и добавяме лимоновия сок. Вземат се половината кори и се нареждат една по една в намаслена тава, като всяка се поръсва с олио. В средата сипваме плънката, приготвена от разбитите яйца със захарта, брашното, бакпулвера, канелата и начуканите орехи. Отгоре се нареждат останалите кори. Нарязва се с остър нож, поръсваме с олио или масло. Печем в загрята фурна 170 градуса до зачервяване. Изваждаме и заливаме с охладения сироп. Оставя се да попие за една нощ.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Арабска баклава
От форум:
От друг сайт: