Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баница с чорото

Баница с чорото

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 с.л .чорото
500 г кори за баница
4 яйца
1 ч.ч олио
сол
300г сирене
450 г кисело мляко
бакпулвер
2 с.л. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баница с чорото

Вадим си корите и ги обръщаме с тясната страна към нас. Вземаме две кори и ги слагаме една върху друга. Най-горната я мажем с олио обилно. В купа разбиваме яйцата с вилица заедно с щипка сол. В киселото мляко слагаме бакпулвера и разбъркваме с лъжичка и оставяме да шупне. Прибавяме киселото мляко при яйцата и разбъркваме много добре. С лъжица взимаме от кашата и слагаме отгоре и намазваме обилно много добре. Натрошаваме сиренето в дълбока чиния. Взимаме от сиренцето и ръсим върху кората. Навиваме на руло. Намазваме кръгла тава с олио. Навиваме в кръг рулото. По същият начин процедираме с останалите кори. Навиваме цялата баница, като вием в кръг едно до друго рулата. От кашата трябва да оставим 3, 4 с.л. Останалата каша и маслото ги смесваме и с тях намазваме навитата баница. Ръсим баницата с чорото. Печем в загрята на 180°C фурна до готовност. Като изпечем баницата и изстине, режем на триъгълници.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Баница с чорото


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама