Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баница с крем пудинг ванилия

Баница с крем пудинг ванилия

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори
1 пакет пудинг ванилия с варене
500 мл прясно мляко
5 с л захар
1 с л масло
1 с л царевично нишесте за сгъстяване на крема

сироп:

1 ч ч захар непълна
1 ч ч вода
ванилия и кокосови стърготини за поръсване
портокалова кора за аромат

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баница с крем пудинг ванилия

Приготвяме сиропа от вода, захар, ванилия да заври 4-5 мин. и оставяме да се охлади. Загряваме прясното мляко със захарта и портокаловата кора, изваждаме кората и добавяме пудинга и нишестето, разбити с малка част от прясното мляко и ванилията. Бърка се докато сгъсти, сваляме от котлона и разбъркваме с маслото. Пресипах в купа и оставих за кратко във фризера да стегне по бързо. Вземат се две кори, по тясната страна се разпределят 3-4 с. л. крем. Двата края се подвиват навътре и навиваме на руло, да не изтича пудинга. Така се приготвят и останалите кори. Нареждат се рулата в намаслена тава, отгоре се полива с малко олио. Печем в загрята фурна 180 градуса с вентилация 30 минути. Изважда се баницата, намазваме обилно със захарния сироп и поръсваме с кокос. Охладена се нарязва и сервира. ВКУСНА КОЛЕДА !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар31 Януари 2016
Марияна Желева
Изключително вкусно. Изпробвах го вече. Прекрасен сладкиш с кори.Направих с пудинк на Йоткер и кори Белла. Браво!



Ако желаете, може да сложите линк към Баница с крем пудинг ванилия


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама