Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Галактопурек
Галактопурек

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за основата:
500 г. кори за баница
250 г. краве масло
за крема:
700 мл. прясно мляко
300 мл. сладкарска сметана
80 г. нишесте
4 яйца
160 г. захар
2 ванилии
настъргана лимонова кора
за сиропа:
500 г. захар
500 мл. вода
1 ванилия
лимонова кора
Затопляме прясното мляко плюс сметаната. Разбиваме яйцата и захарта и добавяме към млякото, след което добавяме ароматите. Вари се като бъркаме непрекъснато докато се сгъсти.
В намазнена с кравето масло тавичка слагаме 2x2 корите за баница на кръст като оставяме една част извън тавичката. Мажем с краве масло, поставяме пак кори и редуваме до изчерпването им като си оставим 2 кори за най-отгоре. Изсипваме крема и загръщаме с корите, които останаха извън тавичката. Най-отгоре слагаме двете цели кори, режем на порции по желание и печем на 180 градуса. След като се изпече заливаме с охладения сироп.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Галактопурек
От форум:
От друг сайт: