Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Галактопурек

Галактопурек

Разпечатай

от готварската книга на Rositsa Gospodinova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за основата:
500 г. кори за баница
250 г. краве масло

за крема:

700 мл. прясно мляко
300 мл. сладкарска сметана
80 г. нишесте
4 яйца
160 г. захар
2 ванилии
настъргана лимонова кора

за сиропа:
500 г. захар
500 мл. вода
1 ванилия
лимонова кора

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Галактопурек

Затопляме прясното мляко плюс сметаната. Разбиваме яйцата и захарта и добавяме към млякото, след което добавяме ароматите. Вари се като бъркаме непрекъснато докато се сгъсти.

В намазнена с кравето масло тавичка слагаме 2x2 корите за баница на кръст като оставяме една част извън тавичката. Мажем с краве масло, поставяме пак кори и редуваме до изчерпването им като си оставим 2 кори за най-отгоре. Изсипваме крема и загръщаме с корите, които останаха извън тавичката. Най-отгоре слагаме двете цели кори, режем на порции по желание и печем на 180 градуса. След като се изпече заливаме с охладения сироп.


Продукти: кори за баница, краве масло, прясно мляко, сметана, нишесте, яйца, захар, ванилия, лимонова кора

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Галактопурек


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама