Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Сладкиш с чаени бисквити и ябълки на полумесеци

Сладкиш с чаени бисквити и ябълки на полумесеци

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Чаени бисквити- 1 пакетче кръгли
Масло- 80 гр.
Ябълки – 3 бр.
Яйца- 4 бр.
Брашно -1 ч.ч
Захар-1 ч.ч
Бакпулвер – 1ч.л
Ванилия – 1 прахче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с чаени бисквити и ябълки на полумесеци

Оставяме маслото на стайна температура, заедно с яйцата. Слагаме маслото в подходящ съд и го разтопяваме.Изливаме маслото в тавичката. Върху него нареждаме бисквитките една до друга. Почистваме и обелваме ябълките от кората. Ябълките ги нарязваме на тънки полумесеци и се нареждат върху бисквитите плътно. В купа с миксер разбиваме яйцата, заедно със захарта до пухкавост. Пресяваме брашното с бакпулвера и го слагаме вътре при яйчената смес и разбиваме отново много добре. Добавяме ванилията и разбъркваме. Заливаме кашата върху наредените ябълки и заглаждаме. Печем в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. После поръсваме сладкиша с пудра захар. Режем в желаната форма.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с чаени бисквити и ябълки на полумесеци


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама