Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Щрудел с ябълки, локум и орехи

Щрудел с ябълки, локум и орехи

Разпечатай

от готварската книга на cvetelina ivanova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет точени кори за баница
2 кутии локум
около 250-300 гр захар
1,500 кг настъргани ябълки
150-200 гр едро смлени орехи
канела на вкус
около 60 мл олио
50-60 гр стафиди
200 мл газирана вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Щрудел с ябълки, локум и орехи

В тава с големина 34-36 см наредете три кори, намажете с малко олио. След това поръсете обилно с настъргани ябълки, захар, канела, локум (който предварително сте нарязали на малки парченца) и орехи. Наредете отново три кори и повтаряйте процедурата до края, като завършвате с кори. Нарежете щрудела по ваше желание, докато е суров (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка"). В прорезите полейте с газираната вода и намажете щрудела с малко олио. Печете на 180-200 градуса в предварително загрята фурна до златист цвят. По желание след като се охлади го поръсете с пудра захар. Щруделът от съчетанието на ябълки с канела, локум и орехи е с невероятен вкус и аромат.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Щрудел с ябълки, локум и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама