Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Кюфтенца с гречка, моркови и лук

Кюфтенца с гречка, моркови и лук

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

моркови - 1 бр.
гречка - 1/2 ч.ч
вода - 2 1/2 ч.ч
половин стар бял лук
щипка сол
щипка черен пипер
щипка магданоз
бяло брашно - 2 с.л
1 малко яйце
олио - за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кюфтенца с гречка, моркови и лук

В тенджера наливаме 1 ½ ч.ч. вода и ½ ч.ч. гречка. Слагаме гречката от вечерта в тенджера с вода и захлупваме с капаче. На другия ден тя е поела водата и се е напукала. Така си помагаме. Следващата стъпка е в същата тенджера да долеем 1 ч.ч. вода и да варим гречката до омекване 8-10 мин. Като я сварим, я отцеждаме с цедка и слагаме в купа да изстине. Главата лук я нарязваме на ситно. Магданоза също нарязваме на ситно. Нужно ни е 4 с.л. При гречката добавяме лука, магданоза. Сваряваме 1 морков. Като се свари, го режем на ситно и го слагаме и него при другите продукти. Добавяме сол и черен пипер. Объркваме и вкусваме на вкус. Най- накрая слагаме 1 малко яйце и брашното. Объркваме всичко много добре. В тиган слагаме олио да се загрее. Взимаме от сместа със супена лъжица и в друга прехвърляме, т.е. една в друга, за да се оформи продълговато кюфтенце. Слагаме да се пържи. И така няколко в горещото олио. Обръщаме после от другата страна внимателно, без да бодваме. Кюфтенцата от елда си запазват приблизително формата, не се пръскат. Ароматни и вкусни. От това количество се получават 15 бр. кюфтенца.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кюфтенца с гречка, моркови и лук


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама