Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Грис халва с канела и кафе
Грис халва с канела и кафе

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 1/3 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. грис
2 ч.л. канела
80 г масло
1 ч.л. инстантно кафе
Смесват се водата с 1 ч.л. инстантно кафе. После добавяме и захарта. Вари се докато се получи сироп. Слагаме 80 г масло в тиган и го размекваме на котлона, като разбъркваме. Към маслото, което сме размекнали, слагаме и 1 ч.ч. грис. Продължаваме да разбъркваме. Запържва се маслото с гриса, докато стане златист. Сипваме бавно горещият сироп в сместа с масло и грис. Бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки. Изсипваме сместа, след като сме я направили до желаната гладка смес в малка тава. Поръсваме отгоре с канела. След като изстине я режем на квадрати.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Грис халва с канела и кафе
От форум:
От друг сайт: