Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Грис халва с канела и кафе
Грис халва с канела и кафе

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 1/3 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. грис
2 ч.л. канела
80 г масло
1 ч.л. инстантно кафе
Смесват се водата с 1 ч.л. инстантно кафе. После добавяме и захарта. Вари се докато се получи сироп. Слагаме 80 г масло в тиган и го размекваме на котлона, като разбъркваме. Към маслото, което сме размекнали, слагаме и 1 ч.ч. грис. Продължаваме да разбъркваме. Запържва се маслото с гриса, докато стане златист. Сипваме бавно горещият сироп в сместа с масло и грис. Бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки. Изсипваме сместа, след като сме я направили до желаната гладка смес в малка тава. Поръсваме отгоре с канела. След като изстине я режем на квадрати.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Грис халва с канела и кафе
От форум:
От друг сайт: