Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Постен зелен фасул в тенджера

Постен зелен фасул в тенджера

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

зелен фасул - 1 кг
домати - 2 бр.
брашно - 1 с.л
чесън - 5 - 6 скилидки
лук - 1 глава
моркови - 3 бр.
вода
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
магданоз - 1/2 връзка
червен пипер - 1 ч.л. леко лют
олио - ½ к.ч

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Постен зелен фасул в тенджера

Зеленият фасул се измива и се изрязват крайчетата. После са нарязва на две през средата. Почистваме лука и го нарязваме на дребно. В тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи. Почистваме морковите и ги режем на кубченца, а скилидките чесън - на тънки лентички или филийки. Задушават се лукът, морковите и чесънът. Когато омекнат, се добавят зеленият фасул и червеният пипер. В случая моят пипер е лют леко. Намаляваме котлона. Залива се с малко гореща вода и се оставя да се задуши на слаб огън. В случая при това ястие целта е да има повече зеленчуци и да не се набляга на соса. Овкусява се със сол и пипер на вкус. Почистваме доматите от кората и ги режем на ситно. Щом сосът намалее, се добавят доматите. Слагаме и нарязан на ситно магданоз. Брашното слагаме в чашка с малко водичка и разбъркваме, докато се разтвори. Разбърква се яденето. Когато заври, се сгъстява с брашнената кашичка. Готви се още няколко минути. Разбъркваме. Дърпаме от котлона и сипваме.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Постен зелен фасул в тенджера


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди