Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Постен зелен фасул в тенджера
Постен зелен фасул в тенджера

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Зеленият фасул се измива и се изрязват крайчетата. После са нарязва на две през средата. Почистваме лука и го нарязваме на дребно. В тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи. Почистваме морковите и ги режем на кубченца, а скилидките чесън - на тънки лентички или филийки. Задушават се лукът, морковите и чесънът. Когато омекнат, се добавят зеленият фасул и червеният пипер. В случая моят пипер е лют леко. Намаляваме котлона. Залива се с малко гореща вода и се оставя да се задуши на слаб огън. В случая при това ястие целта е да има повече зеленчуци и да не се набляга на соса. Овкусява се със сол и пипер на вкус. Почистваме доматите от кората и ги режем на ситно. Щом сосът намалее, се добавят доматите. Слагаме и нарязан на ситно магданоз. Брашното слагаме в чашка с малко водичка и разбъркваме, докато се разтвори. Разбърква се яденето. Когато заври, се сгъстява с брашнената кашичка. Готви се още няколко минути. Разбъркваме. Дърпаме от котлона и сипваме.
Още рецепти за Баклави
Датски сладкиш с кафява захар - Брунсвигер
Мусака с грах, печурки и картофи
Кюфтенца с гречка, моркови и лук
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Постен зелен фасул в тенджера
От форум:
От друг сайт: