Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Нахут яхния
Нахут яхния

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Нахутът накисвам от предният ден, около 12 до 16 часа. Изливам няколко пъти водата, в която накисвам нахута. Слагам го в тенджерата под налягане, наливам вода до средата на съда, добавям олиото, ситно нарязаният лук, нарязаните на кръгчета моркови, солта, малко червен пипер. Затварям тенджерата когато всичко е завряло. След сигнала на капака намалявам огъня до среден или слаб и оставям яденето да ври 25 минути. Охлаждам тенджерата или изпускам налягането и отварям. Отново слагам на огъня тенджерата и добавям нарязаната на кубчета червена пиперка, ако се налага сгъстявам с малко брашно, размито в студена вода. Добавям и доматеното пюре и оставям още 5 минутки да се довари и брашното. За повече аромат, може още малко от джоджена да добавим накрая. Да ви е сладко и вкусно!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Нахут яхния
От форум:
От друг сайт: