Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Нахут яхния

Нахут яхния

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1,5 ч.ч. нахут
1-2 с.л. олио
1-2 моркова
1 гл.стар лук
1,5 ч.л. сол от средно големите
1 ч.л. сух джоджен или пресен
1 ч.л. червен пипер
1 червена или зелена пиперка
1,5 с.л. брашно
200 г доматено пюре

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Нахут яхния

Нахутът накисвам от предният ден, около 12 до 16 часа. Изливам няколко пъти водата, в която накисвам нахута. Слагам го в тенджерата под налягане, наливам вода до средата на съда, добавям олиото, ситно нарязаният лук, нарязаните на кръгчета моркови, солта, малко червен пипер. Затварям тенджерата когато всичко е завряло. След сигнала на капака намалявам огъня до среден или слаб и оставям яденето да ври 25 минути. Охлаждам тенджерата или изпускам налягането и отварям. Отново слагам на огъня тенджерата и добавям нарязаната на кубчета червена пиперка, ако се налага сгъстявам с малко брашно, размито в студена вода. Добавям и доматеното пюре и оставям още 5 минутки да се довари и брашното. За повече аромат, може още малко от джоджена да добавим накрая. Да ви е сладко и вкусно!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Нахут яхния


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама