Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Нахут яхния
Нахут яхния

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Нахутът накисвам от предният ден, около 12 до 16 часа. Изливам няколко пъти водата, в която накисвам нахута. Слагам го в тенджерата под налягане, наливам вода до средата на съда, добавям олиото, ситно нарязаният лук, нарязаните на кръгчета моркови, солта, малко червен пипер. Затварям тенджерата когато всичко е завряло. След сигнала на капака намалявам огъня до среден или слаб и оставям яденето да ври 25 минути. Охлаждам тенджерата или изпускам налягането и отварям. Отново слагам на огъня тенджерата и добавям нарязаната на кубчета червена пиперка, ако се налага сгъстявам с малко брашно, размито в студена вода. Добавям и доматеното пюре и оставям още 5 минутки да се довари и брашното. За повече аромат, може още малко от джоджена да добавим накрая. Да ви е сладко и вкусно!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Нахут яхния
От форум:
От друг сайт: