Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Запеканка с патладжан и тиквички

Запеканка с патладжан и тиквички

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 патладжана
2 тиквички
1 гл.лук
2 пиперки
6 скил.чесън, счукани
2 с.л. олио
сол на вкус
черен пипер
копър
100 г настърган кашкавал
400 г доматено пюре
2 яйца
зехтин за поръсване на тиквичките и патладжаните за печене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Запеканка с патладжан и тиквички

Нарязаните на дълги филийки патладжани посолявам и заливам със студена вода за 20 минути, да си пусне горчивият сок. Изливам водата и подсушавам с кухненска хартия. Подреждам с леко застъпване в тава със хартия за печене, малко посолявам, леко поръсвам със зехтин и пека в силна фурна около 30 минути. Веднага след тях във фурната слагам друга тава със тиквички, посолени, поръсени леко с брашно и червен пипер, и пак леко със зехтин отгоре. За тиквичките са необходими 20 минути за запичане. Докато се запичат тиквичките и патладжаните в тенджера на среден огън в малко олио задушавам ситно нарязан лук, след леко сменяне на цвета добавям и пиперките нарязани на кубчета да се задушават заедно с лука. Когато са готови и добре задушени, към тях добавям малко от счуканият чесън. Започвам да редя на пластове: На дъното поръсвам малко с доматено пюре, поставям ред от изпечени патладжани, и пак малко поръсвам със доматено пюре. Задушените лук и чушки разделям на три или четири части, от които сипвам след всеки ред от тиквички или патладжани. И така докато свършат продуктите.Аз имах половин буркан с нахут в хладилника и 5 пластинки от топено сирене за сандвичи. Сложих ги на места за вкус и не съжалявам. Получи се невероятно вкусно ястие. Най-отгоре завърших с доматено пюре и запекох за 20 мин в силна фурна. Залях със смес от 2 яйца, настърганият кашкавал, копър от фризера, малко сол и останалата по-голяма част от счуканият чесън. Всичко това смесих в купа и разпределих навсякъде отгоре. Допекох за още 10 минути до златисто. Стана голяма вкусотия.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Запеканка с патладжан и тиквички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама