Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Запеканка с патладжан и тиквички

Запеканка с патладжан и тиквички

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 патладжана
2 тиквички
1 гл.лук
2 пиперки
6 скил.чесън, счукани
2 с.л. олио
сол на вкус
черен пипер
копър
100 г настърган кашкавал
400 г доматено пюре
2 яйца
зехтин за поръсване на тиквичките и патладжаните за печене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Запеканка с патладжан и тиквички

Нарязаните на дълги филийки патладжани посолявам и заливам със студена вода за 20 минути, да си пусне горчивият сок. Изливам водата и подсушавам с кухненска хартия. Подреждам с леко застъпване в тава със хартия за печене, малко посолявам, леко поръсвам със зехтин и пека в силна фурна около 30 минути. Веднага след тях във фурната слагам друга тава със тиквички, посолени, поръсени леко с брашно и червен пипер, и пак леко със зехтин отгоре. За тиквичките са необходими 20 минути за запичане. Докато се запичат тиквичките и патладжаните в тенджера на среден огън в малко олио задушавам ситно нарязан лук, след леко сменяне на цвета добавям и пиперките нарязани на кубчета да се задушават заедно с лука. Когато са готови и добре задушени, към тях добавям малко от счуканият чесън. Започвам да редя на пластове: На дъното поръсвам малко с доматено пюре, поставям ред от изпечени патладжани, и пак малко поръсвам със доматено пюре. Задушените лук и чушки разделям на три или четири части, от които сипвам след всеки ред от тиквички или патладжани. И така докато свършат продуктите.Аз имах половин буркан с нахут в хладилника и 5 пластинки от топено сирене за сандвичи. Сложих ги на места за вкус и не съжалявам. Получи се невероятно вкусно ястие. Най-отгоре завърших с доматено пюре и запекох за 20 мин в силна фурна. Залях със смес от 2 яйца, настърганият кашкавал, копър от фризера, малко сол и останалата по-голяма част от счуканият чесън. Всичко това смесих в купа и разпределих навсякъде отгоре. Допекох за още 10 минути до златисто. Стана голяма вкусотия.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Запеканка с патладжан и тиквички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама