Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Запеканка с патладжан и тиквички
Запеканка с патладжан и тиквички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Нарязаните на дълги филийки патладжани посолявам и заливам със студена вода за 20 минути, да си пусне горчивият сок. Изливам водата и подсушавам с кухненска хартия. Подреждам с леко застъпване в тава със хартия за печене, малко посолявам, леко поръсвам със зехтин и пека в силна фурна около 30 минути. Веднага след тях във фурната слагам друга тава със тиквички, посолени, поръсени леко с брашно и червен пипер, и пак леко със зехтин отгоре. За тиквичките са необходими 20 минути за запичане. Докато се запичат тиквичките и патладжаните в тенджера на среден огън в малко олио задушавам ситно нарязан лук, след леко сменяне на цвета добавям и пиперките нарязани на кубчета да се задушават заедно с лука. Когато са готови и добре задушени, към тях добавям малко от счуканият чесън. Започвам да редя на пластове: На дъното поръсвам малко с доматено пюре, поставям ред от изпечени патладжани, и пак малко поръсвам със доматено пюре. Задушените лук и чушки разделям на три или четири части, от които сипвам след всеки ред от тиквички или патладжани. И така докато свършат продуктите.Аз имах половин буркан с нахут в хладилника и 5 пластинки от топено сирене за сандвичи. Сложих ги на места за вкус и не съжалявам. Получи се невероятно вкусно ястие. Най-отгоре завърших с доматено пюре и запекох за 20 мин в силна фурна. Залях със смес от 2 яйца, настърганият кашкавал, копър от фризера, малко сол и останалата по-голяма част от счуканият чесън. Всичко това смесих в купа и разпределих навсякъде отгоре. Допекох за още 10 минути до златисто. Стана голяма вкусотия.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Запеканка с патладжан и тиквички
От форум:
От друг сайт: