Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Бобени кюфтета със сос

Бобени кюфтета със сос

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

боб - 450 г от буркан
лук - 1 глава
морков - 1 бр.
чубрица - 3 щипки
магданоз - 2 щипки
джоджен - 2 щипки
сол - 1 щипка
черен пипер - 1 щипка

за пържене:
олио - 1 к.ч.
масло - 1 с.л.

за овалване:
галета - ½ ч.ч
брашно - ½ ч.ч
яйца - 1 бр.

за соса:
майонеза - 2 ч.л.
кисело мляко - 4 с.л.
чесън на прах - на вкус
черен пипер - на вкус
сол - на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бобени кюфтета със сос

В купичка слагаме яйцето, което разбиваме много добре с виличка. Във втора купичка галетата и в трета брашното. Отделяме ги настрана - ще са ни нужни за овалване на кюфтета. Първо овалваме в брашно, после в яйце и накрая в галета. В купичка слагаме киселото мляко, майонезата и разбъркваме с лъжичка. Добавяме сол, черен пипер и чесън на прах според вкуса и разбъркваме добре. Изливаме соса в подходящ съд.

Свареният бял боб от буркан го прецеждаме от течността му. Слагаме го в купа и го намачкваме с уред с дупки. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Морковът също го почистваме и го нарязваме на ситно. Към боба слагаме моркова и лука. Добавяме чубрицата, магданоза, джоджена, солта и черния пипер. Объркваме добре всичко с голяма лъжица. В купичка с вода си намокряме ръцете и оформяме 10 бр. зеленчукови кюфтета с еднаква големина. Всяко кюфте поотделно, като го направим, го овалваме в брашно, после яйце и накрая галета. Внимаваме да не се разпадне. Нареждаме ги в голяма чиния и ги слагаме във фризера да стегнат за около час. В тиган слагаме олиото и маслото, за да се сгорещи. Пържим кюфтета до приятен загар от едната страна, после ги обръщаме от другата страна.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бобени кюфтета със сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама