Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Тиквички с кашкавал на фурна

Тиквички с кашкавал на фурна

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 тиквички
80 г твърд кашкавал
подправки по избор:
1 ч.л.черен пипер
1/2 ч.л.червен пипер
1/2 ч.л.кимион на зърна и млян
1 ч.л.чесън на прах...
сол

за соса:
кисело мляко или заквасена сметана
4-5 скилидки чесън, счукани
копър
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тиквички с кашкавал на фурна

Тиквичките не ги беля. Разрязвам ги на две по дължина, и всяка половина на още две . Всяка от тях режем на по три части по дължина.Подреждаме ги една до друга плътно в тава, застлана с хартия за печене. В купа смесвам кашкавала със солта и останалите подправки. Може да си добавите и други, каквито ви харесват. Поръсваме навсякъде от кашкавалената смес и поставяме във предварително загрята фурна на 200 за 10 мин, после само на горно печене още 5 минутки. Тиквичките трябва да останат леко хрупкави.Докато тиквичките са във фурната, си подготвям соса за сервиране . Може да е със заквасена сметана, аз го правя със кисело мляко. В купа смесвам една кофичка кисело мляко, добавям ситно нарязан копър, малко сол и счуканият чесън. Когато тиквичките са изпечени сервирам със млечно чесновият сос. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тиквички с кашкавал на фурна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама