Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лук с яйца и сирене
Лук с яйца и сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Почистваме лука от люспите. Измиваме го добре и го нарязваме на парченца. В подходящ съд за пържене - тиган или малка тенджерка, наливаме олио. Сипваме лука, малко сол и малко вода (за да омекне по-хубаво лука). Задушаваме лука, докато изври течността и се запържи. Сипваме супена лъжица доматено пюре, черен пипер на вкус, чубрица на вкус и захар (1к.л.). Слагаме и натрошено сирене. Разбъркваме и като се смесят съставките, дръпваме съда от котлона. В отделна купичка разбиваме яйцата и изливаме при лука. Разбъркваме добре и слагаме отново на котлона. Пържим колкото е необходимо до сгъстяване. Сервираме ястието топло или охладено, поръсено с настъргано сирене и с пресен магданоз.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лук с яйца и сирене
От форум:
От друг сайт: