Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лук с яйца и сирене
Лук с яйца и сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Почистваме лука от люспите. Измиваме го добре и го нарязваме на парченца. В подходящ съд за пържене - тиган или малка тенджерка, наливаме олио. Сипваме лука, малко сол и малко вода (за да омекне по-хубаво лука). Задушаваме лука, докато изври течността и се запържи. Сипваме супена лъжица доматено пюре, черен пипер на вкус, чубрица на вкус и захар (1к.л.). Слагаме и натрошено сирене. Разбъркваме и като се смесят съставките, дръпваме съда от котлона. В отделна купичка разбиваме яйцата и изливаме при лука. Разбъркваме добре и слагаме отново на котлона. Пържим колкото е необходимо до сгъстяване. Сервираме ястието топло или охладено, поръсено с настъргано сирене и с пресен магданоз.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лук с яйца и сирене
От форум:
От друг сайт: