Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лук с яйца и сирене
Лук с яйца и сирене
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Почистваме лука от люспите. Измиваме го добре и го нарязваме на парченца. В подходящ съд за пържене - тиган или малка тенджерка, наливаме олио. Сипваме лука, малко сол и малко вода (за да омекне по-хубаво лука). Задушаваме лука, докато изври течността и се запържи. Сипваме супена лъжица доматено пюре, черен пипер на вкус, чубрица на вкус и захар (1к.л.). Слагаме и натрошено сирене. Разбъркваме и като се смесят съставките, дръпваме съда от котлона. В отделна купичка разбиваме яйцата и изливаме при лука. Разбъркваме добре и слагаме отново на котлона. Пържим колкото е необходимо до сгъстяване. Сервираме ястието топло или охладено, поръсено с настъргано сирене и с пресен магданоз.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лук с яйца и сирене
От форум:
От друг сайт: