Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Клин с ориз и сирене

Клин с ориз и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 бр. фини кори за баница
7 с.л. маргарин
2 с.л. олио
черен пипер - на вкус
1 ½ ч.ч вода
½ ч.ч ориз - бисерен
2 яйца - големи домашни
1 щипка сол
1 щипка чубрица
160 г сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Клин с ориз и сирене

Отмерваме ½ ч.ч бисерен ориз и го измиваме под течаща вода много добре. В тенджерка на котлона слагаме 2 с.л. олио и 2 с.л. маргарин с масло да се сгорещи. Прибавяме ориза в тенджерката и го задушаваме. Оризът трябва да стане прозрачен. Бъркаме непрекъснато. Намаляваме котлона и наливаме 1 ½ ч.ч вода и оставяме да ври на тих огън докато оризът поеме водата. Посоляваме с 1 щипка водата. След като е готов, т.е да е пухкав и набъбнал, го дърпаме и слагаме вътре 1 с.л. маргарин с масло и разбъркваме. Подправяме и с черен пипер на вкус и разбъркваме.

Натрошаваме сиренето в купичка. В друга купичка слагаме две яйца и ги разбиваме много добре с вилица. В купа смесваме ориза, яйцата, сиренето и разбъркваме добре. Вътре слагаме и 1 щипка чубрица по желание за вкус и разбъркваме. Намазваме малка тава с 2 с.л маргарин с масло и слагаме две фини кори за баница, така че да излязат краищата и. Изсипваме сместа и заглаждаме с лъжица. Загръщаме краищата отгоре. Вземаме две други кори и ги слагаме отгоре, като краищата подмушваме отдолу внимателно. Намазваме с 2 с.л. маргарин корите. Печем клина на 180 градуса в загрята фурна до загар. Вече готов го режем на триъгълници и поднасяме.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Клин с ориз и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама