Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Клин с ориз и сирене

Клин с ориз и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 бр. фини кори за баница
7 с.л. маргарин
2 с.л. олио
черен пипер - на вкус
1 ½ ч.ч вода
½ ч.ч ориз - бисерен
2 яйца - големи домашни
1 щипка сол
1 щипка чубрица
160 г сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Клин с ориз и сирене

Отмерваме ½ ч.ч бисерен ориз и го измиваме под течаща вода много добре. В тенджерка на котлона слагаме 2 с.л. олио и 2 с.л. маргарин с масло да се сгорещи. Прибавяме ориза в тенджерката и го задушаваме. Оризът трябва да стане прозрачен. Бъркаме непрекъснато. Намаляваме котлона и наливаме 1 ½ ч.ч вода и оставяме да ври на тих огън докато оризът поеме водата. Посоляваме с 1 щипка водата. След като е готов, т.е да е пухкав и набъбнал, го дърпаме и слагаме вътре 1 с.л. маргарин с масло и разбъркваме. Подправяме и с черен пипер на вкус и разбъркваме.

Натрошаваме сиренето в купичка. В друга купичка слагаме две яйца и ги разбиваме много добре с вилица. В купа смесваме ориза, яйцата, сиренето и разбъркваме добре. Вътре слагаме и 1 щипка чубрица по желание за вкус и разбъркваме. Намазваме малка тава с 2 с.л маргарин с масло и слагаме две фини кори за баница, така че да излязат краищата и. Изсипваме сместа и заглаждаме с лъжица. Загръщаме краищата отгоре. Вземаме две други кори и ги слагаме отгоре, като краищата подмушваме отдолу внимателно. Намазваме с 2 с.л. маргарин корите. Печем клина на 180 градуса в загрята фурна до загар. Вече готов го режем на триъгълници и поднасяме.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Клин с ориз и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама