Банички на скара
В голяма купа се разбиват яйцата, добавят се солта, олиото, содата за хляб, оцета и водата...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Тестени изделия
В голяма купа се разбиват яйцата, добавят се солта, олиото, содата за хляб, оцета и водата...
Смесваме продуктите, като накрая добавяме брашно до нужната гъстота. С лъжица сипваме от сместа в загрятото олио...
С посечените продукти се омесва тесто. Оставя се да втаса докато удвои обема си. Разточва се на три пласта...
Кашкавалът се настъргва и се изсипва в дълбока купа. Смесва се с пресятото брашно и се подправя с кимион, шарена сол...
От изброените продукти се замесва меко тесто. Изчаква се да втаса и след това се разточва на тънка кора...
Лукът се нарязва ситно и се запържва в олио. Добавя се каймата, като се бърка непрекъснато, за да стане на ситни парченца...
Дъното на тава се намазва с олио. Взема се една от корите и се намачква като хармоника, слага се в тавата...
На едно от яйцата се разделят белтъкът и жълтъкът. Белтъкът се използва за тестото, а жълтъкът - за намазване на питката...
Маята се размива в малко прясно мляко, брашно и 1 с. л. захар. След което се оставя настрани, за да шупне...
Сваряваме тортелините. Загряваме сметаната до кипване. Прибавяме топеното сирене и маслото и бъркаме...
Замесва се тесто, като маята се разтваря в хладкото мляко и малка щипка захар, добавят се разбитите яйца, олиото и брашното...
За плънката разбиваме яйцата. В киселото мляко сипваме содата и оцета. Когато кипне добавяме към яйцата, заедно с натрошеното сирене...
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | напред »
реклама