Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Пица `Калцоне`

Пица `Калцоне`

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
500 г. брашно
20 г. мая (1/2 кубче)
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л.олио

за плънката:
200-250 мл. доматено пюре
6-7 мариновани гъби
150 г. натрошено сирене
100 г. топено сирене
150 г. кашкавал
150-200 г. колбас по желание
5-6 кисели краставички
5-6 печени и обелени червени чушки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пица `Калцоне`

Замесва се тесто, като маята се разтваря в хладкото мляко и малка щипка захар, добавят се разбитите яйца, олиото и брашното. Получава се меко тесто, което се накъсва на късове с големина на юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се в кръгла форма. Намазва се с доматен сок 1/2 от тестото и отгоре се нареждат тънко нарязаните продукти, похлупват се с ненамазаната половинка и крайчетата се притискат, за да се затворят.

Готовите пици се нареждат в намаслена тавичка, отгоре се надупчват с вилица и се намазват с олио. Пече се на 180-200 градуса до готовност. Не е нужно да втасва или да се разточва.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар29 Май 2012
Nikolai Lukov
Обожавам тази пица



Ако желаете, може да сложите линк към Пица `Калцоне`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама