Начало » Тестени изделия » Рецепти за Соленки » рецепта Соленки "Кашкавалки"
Соленки "Кашкавалки"

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 гр. кашкавал
125 гр. краве масло
1 1/2 ч.ч. брашно (до получаване на меко тесто)
кимион
червен пипер
шарена сол
черен пипер на вкус
Кашкавалът се настъргва и се изсипва в дълбока купа. Смесва се с пресятото брашно и се подправя с кимион, шарена сол, червен пипер, черен пипер. Добавя се размекнатото масло и сместа се намачква с вилица. Омесва се меко тесто и се оставя да стегне в хладилника за около 10 мин. След това от тестото се оформят фигурки с формички или се правят пръчици. Подреждат се в тава и се пекат в силно загрята фурна 200 С.
Още рецепти за Соленки
Соленки с пълнозърнесто брашно
Солени мъфини с кашкавал или сирене
Тарталетки с крема сирене и сметана
Солени тарталетки с руска салата
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Соленки "Кашкавалки"
От форум:
От друг сайт:
Живка Андонова