Доматен сос
Белим и настъргваме доматите. Слагаме ги да се варят, след 15 мин. добавяме останалите продукти...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Сосове и гарнитури
Белим и настъргваме доматите. Слагаме ги да се варят, след 15 мин. добавяме останалите продукти...
Запържваме гъбите в маслото. Добавя брашното с енергично бъркане и постепенно добавяме виното...
Вода, в която е добавена сол се слага да заври, щом започне да ври се слагат броколите и се варят в продължение на 10 минути...
Картофите се обелват и нарязват с къдрав нож. Пържат се в горещо олио. Поднасят се с млечен сос...
Сос Тартар се използва за заливка на варени и печени меса, птици, риба и яйца, може да се добавя към различни салати.
Вижте как да си направите домашен кашкавал. След приготвяне се слага в хладилника и е готов за консумация след 2 дни.
Месото се смила ситно, прибавят се подправките, омесва се добре и се оставя да отлежи 24 часа...
Нарязаните на кубчета картофи се обелват и сваряват в подсолена вода. Когато поомекнат ако водата е много се поизлива и се добавят маслото, копъра и други подправки по избор. Задушават се като се бъркат от време на време, за да не загорят.
Много вкусни хрупкави хапки. Освен за супи могат да се използват и като заместител на солетите и снаксовете.
За да стане пюрето гладко без грахулки, сварете картофите обелени и ги намачкайте докато са горещи.
реклама